المقادير
نصف كيلو سمك فيله مقطع شرائح _ 2 كوب أرز بسمتي_ ربع كوب زيت _4 كوب مرقة سمك او دجاج _نصف كوب كزبرة مفرومة _ كزبرة ناشفة _حبة بصل مفرومة _4 فصوص ثوم مهروس _ بهارات_ بودرة لومي _كمون _زنجبيل _فلفل أحمر حار مفروم حسب الرغبة_ 2 حبة بطاطس مقطع مكعبات _ 2 حبة طماطم مقطعة مكعبات _عصير ليمونة
طريقة التحضير
* يتبل السمك بالليمون و البهارات و يقلي نصف قلية علي الجهتين ثم يترك جانبا و يصفي زيتة علي ورق مطبخ
* يشوح البصل في نفس الأناء و نفس الزيت و الثوم و باقي البهارات
* يضاف البصل و الطماطم و يقلب الكل جيدا و يترك حوالي10 دقائق علي نار هادئة ثم نضيف البطاطس
* يضاف الأرز و الكزبرة و المرق و يغطي الأناء و يترك الأرز ليقارب علي النضج حوالي 25 دقيقه
* يترك حوالي 15 دقيقة اضافية ويقدم
وبالهناء والشفاء