السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
النهاردة موضوعى فى قسم المطبخ هو موضوع مهم جدا
طريقة سهلة جدا لعمل افخم بيتزا وكمان ينفع تتعمل فى العزومات
شاهدوا صورة اولاً للعمل
المكونات غير مكلفة
كيلو دقيق وطبعا عندك ملح وسكر... وهنحتاج زيت وخميره فوريه وماء دافئ وصلصه طماطم و زيتون اسود وفلفل رومي ولو عايز تحط جبنه رومي ماشي ولو عايز تحط تونه ماشي
اول حاجة الدقيق كل واحد كوب ونص او كوبين
بعد كده نص صغيرة ملعقة ملح
بعد كده ملعقة كبيرة سكر
بعد كده تقلب
بعد كده ملعقتين كبيرة زيت
بعد كده تقلب
بعد كده تقلب الزيت ف الدقيق كويس بإيدك
بعد كده تحط الماء الدافئ اللي فيه الخميره.. حبه حبه
بعد كده تبدأ العجن ب إيدك... لحد ما تبقى كده
بعد كده تغطيها بطبق وتتحط في مكان دافئ... مثلاً تحت بطانيه
بعد كده هنسبها من ساعه إلي ساعتين او اكثر على حسب
وهتبقي بالشكل دا
بعد كده هتتفرد في صنيه مناسبه ومش تبقي سميكه ولا رقيقه يعني وسط زي كده
بعد كده نحط صلصه الطماطم واي حاجة احنا نفسنا فيها
وقبل ما تدخل الفرن نشغل الفرن 10 دقائه علي نار حاميه.. ولما ندخل البيتزا الفرن نوطي النار عشان تستوي براحتها... وهتاخد تلت ساعه
وبالهناء والشفاء
#شيف @اسلام
النهاردة موضوعى فى قسم المطبخ هو موضوع مهم جدا
طريقة سهلة جدا لعمل افخم بيتزا وكمان ينفع تتعمل فى العزومات
شاهدوا صورة اولاً للعمل
المكونات غير مكلفة
كيلو دقيق وطبعا عندك ملح وسكر... وهنحتاج زيت وخميره فوريه وماء دافئ وصلصه طماطم و زيتون اسود وفلفل رومي ولو عايز تحط جبنه رومي ماشي ولو عايز تحط تونه ماشي
اول حاجة الدقيق كل واحد كوب ونص او كوبين
بعد كده نص صغيرة ملعقة ملح
بعد كده ملعقة كبيرة سكر
بعد كده تقلب
بعد كده ملعقتين كبيرة زيت
بعد كده تقلب
بعد كده تقلب الزيت ف الدقيق كويس بإيدك
بعد كده تحط الماء الدافئ اللي فيه الخميره.. حبه حبه
بعد كده تبدأ العجن ب إيدك... لحد ما تبقى كده
بعد كده تغطيها بطبق وتتحط في مكان دافئ... مثلاً تحت بطانيه
بعد كده هنسبها من ساعه إلي ساعتين او اكثر على حسب
وهتبقي بالشكل دا
بعد كده هتتفرد في صنيه مناسبه ومش تبقي سميكه ولا رقيقه يعني وسط زي كده
بعد كده نحط صلصه الطماطم واي حاجة احنا نفسنا فيها
وقبل ما تدخل الفرن نشغل الفرن 10 دقائه علي نار حاميه.. ولما ندخل البيتزا الفرن نوطي النار عشان تستوي براحتها... وهتاخد تلت ساعه
وبالهناء والشفاء
#شيف @اسلام